Website voor deelnemers

Vier leuke routes van de commissie trainingen

22 mei 2021

Nu het weer beter weer wordt, willen we als BIG Challenge commissie trainingen ook weer trainingen organiseren. Vanwege de coronaregels met wat aanpassingen. We hebben een aantal leuke rondjes die onze BIG Challengers kunnen gaan fietsen. We zouden het fijn vinden als jullie de trainingsrit delen op sociale media met bijvoorbeeld foto's. Zo kunnen we het saamhorigheidsgevoel weer wat versterken. Ook tijdens de Alpe d'Huzes-dag op 3 juni een mooie gelegenheid samen op pad te gaan! Over een mogelijk gezamenlijke tocht volgt nog meer informatie.

Groesbeek / Milsbeek

Het landschap van Groesbeek en omgeving is naar Nederlandse begrippen uniek. Als we Zuid-Limburg niet meerekenen, liggen hier de hoogste heuvels van Nederland. Een groot deel daarvan bestaat uit bos, beekdalen, weides en fraaie vergezichten. Niet voor niets noemde de VVV dit gebied vroeger ‘Het Binnenste Buitenland’. Tal van wandel- en fietsroutes voeren bezoekers naar de mooiste plaatsen.

Eén van de beroemdste wegen in dit gebied is de Zevenheuvelenweg. De weg is vanwege de vele korte klimmetjes populair bij wielrenners. Elk jaar maakt hij ook deel uit van de Zevenheuvelenloop, een van de grootste hardloopwedstrijden van ons land en natuurlijk de Nijmeegse Vierdaagse. Maar je hebt ook de befaamde oude holleweg en nog veel meer prachtige klimmetjes waar je al jouw energie kwijt kunt.

We hebben hier twee ritten gemaakt van verschillende lengtes zodat je zelf kunt kiezen. Bij deze ritten hebben we goede hulp van Erik gehad en bij rit 2 hebben wij nog wat aangepast. De ritten rijden op verschillende stukken dezelfde wegen, maar dan wel tegengesteld en starten bij de voetbalclub in Milsbeek.

Rit 1 is een rit die de wat glooiende klimmetjes bevat en wat korter is.

https://strava.app.link/Qrz6MSFO2fb

 

Rit 2 is een rit die ook nog de oude Holleweg bevat, maar ook wat langer is.

https://strava.app.link/FBXPu2BO2fb

 

Zwolle / Deventer - Rondje “uitstellen is niet meer nodig”

Dit rondje is gemaakt om iedereen een kans te bieden om de fietstrainingen te blijven oppakken. Het betreft een vlakke rit met grotendeels brede wegen en relatief weinig technische bochten of oversteken. Dat stelt de rijders in staat om op een veilige manier samen een rit van 75 km te maken waarin je ook nog goed samen kunt “bij buurten”.

De rit start op de Worp in het oudste openbare stadspark van Nederland. Het voert je langs Hanzestad Deventer en door Diepenveen naar het binnen dijkse rivierlandschap van Salland. Halverwege steek je op de nieuwe spoorbrug van Zwolle de IJssel over om richting monumenten en Hanzestad Hattem te gaan. Op het mooie pleintje van Hattem is het heerlijk om een stop te maken en van een versnapering te genieten en tevens dit mooie plaatsje te aanschouwen. De rit vervolgt langs de IJssel met een prachtig zicht op de uiterwaarden. Je rijdt zowel binnendijks als buitendijks. Langs Welsum en door Veessen richting Terwolde. Rechts zie je daar het 17e-eeuwse landgoed Matanze, waar een B&B in gevestigd is. Eenmaal terug op de startplek kun je besluiten om met het nostalgische veerpontje van Deventer de IJssel over te steken en in de binnenstad samen een terrasje te pakken, een diner te nuttigen of een standswandeling te maken. Kortom, een tocht met vele gezichten en voor iedereen te volbrengen. Is 75 km te ver dan er is een optie om halverwege via de veerpont van Wijhe af te steken en de rit in te korten naar ongeveer 45 km. Op vijftig meter van de startplaats bevindt zich een camping en ook in de stad Deventer zijn slaapgelegenheden voor degene die de omgeving beter wil leren kennen of een gezellige overnachtging aan de fietstocht wil koppelen.

Bij deze rit hebben we hele goede hulp gekregen van John en Ruud.

https://strava.app.link/L76zHfzO2fb

 

Rhenen - Utrechtse Heuvelrug

Wie niet alleen naar wielrenners wil kijken, maar ook zelf wil wielrennen, vindt op de Utrechtse Heuvelrug uitdagingen genoeg. Je fietst hier door de schitterende natuur van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Variatie in omgeving en terrein zijn volop aanwezig. Inmiddels bekende wielerroutes, zoals Kleintje Utrechtse Heuvelrug en wielerevenementen zoals de Hel van de Heuvelrug en Tour du Jour Utrechtse Heuvelrug in Driebergen zijn een echte aanrader.

De Utrechtse Heuvelrug is niet alleen goed voor je hoogtemeters, maar biedt ook fantastische landschappen en een bosrijke omgeving. Het is natuurlijk niet te vergelijken met Limburg, maar onderschat de klimmetjes zeker niet. Denk aan de Amerongse Berg, de defensieweg, de Koerheuvel en nog velen meer. Die zullen genoeg energie kosten en je klimbenen flink trainen.

Bij deze rit hebben we ook goede hulp gekregen van Frits en Herman. 

https://strava.app.link/jIzoCZvO2fb