Website voor deelnemers

Naar Frankrijk

Na maanden van voorbereiding is het in de eerste week van juni eindelijk zover! Maar wat komt er allemaal bij kijken als je naar Frankrijk gaat?

Op deze pagina geven we je een globale indruk van alles wat er in deze week gebeurt. Alle detailinformatie over de koersweek is te vinden in het zogenoemde koersdocument, dat iedere deelnemer voorafgaand aan het evenement ontvangt. Vragen kunnen ook altijd aan de teamcaptain of via het algemene contactadres van BIG Challenge worden gesteld. 

Hieronder kun je op de linkjes klikken om rechtstreeks naar het blokje van uw keuze te gaan.

Reizen en overnachten vrijwilligerswerk
Eten en drinken oppeppunt
Programma Entertainmentpunt
Motivatiebijeenkomst  

Reizen en overnachten

De reis naar Frankrijk gebeurt met eigen vervoer. Samen rijden kan natuurlijk altijd maar gebeurt op eigen initiatief. Het is handig om dat vooraf in het eigen team te bespreken. Ook worden er busreizen georganiseerd waarbij je aan kunt sluiten, maar dit kun je zelf even uitzoeken.

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de overnachtingen in Frankrijk. Een mogelijkheid is via Giverdon, contactpersoon is Irem Macleod.
Website: www.giverdon-immobilier.fr
Mail: giverdon.immobilier@wanadoo.fr
Telefoon: +33-47680 4538

Teamcaptains krijgen ruim van tevoren van BIG Challenge suggesties waar het team / teamleden een appartement kunnen reserveren. Voor de saamhorigheid is het natuurlijk het leukste en handigste om bovenop de berg te verblijven, dus in Alpe d'Huez. De meesten komen aan in het weekend voorafgaand aan het evenement en vertrekken zaterdagochtend.

Klik hier om de pagina met de meestgestelde vragen en antwoorden te openen.

terug naar boven

Eten en Drinken

Op het centrale plein van Alpe d'HuZes staat een grote tent waar alle deelnemers en vrijwilligers elke dag kunnen eten. Hiervoor zijn E-tickets nodig die in de weken voor het evenement zijn te bestellen. Op dinsdagavond is er traditioneel een barbecue in het dorpje Bourg d'Oisans, gelegen aan de voet van de berg. Het dorp Alpe d'Huez kent verder een groot aantal restaurants voor de kleine en grote portemonnee. Een grote supermarkt is te vinden in het dorp Bourg d'Oisans. Aangezien de appartementen voorzien zijn van een kleine keuken kiezen sommige deelnemers ervoor om zelf eten te maken.

Terug naar boven

Programma

In de weken voor Alpe d'HuZes krijgen deelnemers via het koersdocument een gedetailleerd programma van BIG Challenge. Globaal ziet het programma er als volgt uit:

  • Zaterdag/zondag: aankomst in Alpe d'HuZes
  • Maandag: Fietstocht BIG Challenge La Bérarde (70 of 85 km)
  • Dinsdag: Motivatiebijeenkomst BIG Challenge
  • Woensdag: Alpe d'HuZus
  • Donderdag: Alpe d'HuZes
  • Vrijdagavond: Slotfeest

Tussendoor zijn er dagelijks bijeenkomsten met presentaties vanuit Alpe d'HuZes op het centrale plein. Er is daar een groot verkooppunt waar ook BIG Challenge-artikelen liggen. Deelname aan alle activiteiten is vrijblijvend maar het betrokkenheid is natuurlijk wel heel fijn. 
 

terug naar boven

Motivatiebijeenkomst

In de koersweek op dinsdagochtend hebben we de “BIG Challenge motivatiebijeenkomst” op een speciaal plekje boven op de berg. Deze motivatiebijeenkomst wil je niet missen; nee sterker nog die mag je niet missen, en niet alleen jij als deelnemer maar ook jouw supporters en alle vrijwilligers zijn van harte welkom! Elk jaar bijzonder om mee te maken.              

Samen
We lopen gezamenlijk in een lange stoet naar deze speciale plek en dragen allemaal onze coole BIG Challenge T-Shirts. Het is een kleurrijke stoet vergezeld door de BIG Challenge rode en groene gebedsvlaggen waarop onze wensen en dromen staan.

Lees hier verder

terug naar boven

Vrijwilligerswerk

Iedereen kan vrijwilligerswerk doen voor Alpe d’HuZes en BIG Challenge. Tijdens de koersweek, maar ook voor andere activiteiten zijn extra handjes meer dan welkom. Voorafgaand aan de koersweek kunnen mensen zich opgeven bij de betreffende commissie. Voor de late beslissers is er ook in Frankrijk vaak nog wel wat te doen. 

Het werk voor BIG Challenge bestaat uit:

  • Het hele jaar hulp bij sponsoracties (verkoop t-shirts en promotieartikelen tijdens open dagen op bedrijven, braderieën, jaarmarkten e.d.).
  • Tijdens de koersweek is het vooral opbouwen en bemensen van het oppeppunt en entertainmentpunt, begeleiding van fietsritten, vervoer tussen oppeppunt en entertainmentpunt en meehelpen bij de organisatie van de motivatiebijeenkomst.

Wil je echt betrokken zijn, blijf dan niet aan de kant staan, maar meld je aan voor het vrijwilligerswerk. Voldoening is verzekerd.

terug naar boven

Oppeppunt

De commissie oppeppunt BIG Challenge zorgt in Frankrijk op de koersdagen dat het de deelnemers aan niets ontbreekt. Met een vrachtwagen volgeladen met tenten, stoelen, tafels, fietsenstalling, kookapparatuur, koeling en uiteraard heel veel eten en drinken gaan de oppeppers met jullie mee naar Frankrijk. Boven op de Alpe d’Huez, na de finish, wordt het oppeppunt ingericht. Hier kunnen de deelnemers elke keer als ze boven komen even uitrusten en weer op adem komen. Onder het genot van lekker eten en drinken zoals pannenkoeken, soep, broodjes, snacks, fruit, zuivel, vlaaien, etc je opgevangen door vrijwilligers die je fiets uit handen nemen. Deze wordt veilig bewaakt in onze fietsenstalling terwijl jij lekker eventueel onder een dekentje tot rust komt en geniet van lekker eten. Het is namelijk heel belangrijk goed te eten en te drinken want op een dag verbrand je 10.000’en kilocalorieën. Zo kun je weer uitgerust en vol energie naar beneden voor de volgende klim en boven staan de oppeppers je weer op te wachten.

Lees hier verder

Terug naar boven

Entertainmentpunt

Het leukste stukje van het parcours. Zo durven we het entertainmentpunt van BIG Challenge in alle bescheidenheid wel te noemen. Onder het toeziend oog van ons opblaasvarken, -koe en -kip ervaart iedereen hier even een warm bad. Fietsers en lopers die bijna boven zijn krijgen wat lekkers aangereikt en worden met veel enthousiasme toegesproken om nog even vol te houden. Degenen die het moeilijk hebben kunnen altijd rekenen op een duwtje in de rug van de vrijwilligers of anderen die hier van de bijzondere sfeer genieten. Dat alles onder gezellige muziek van onze eigen DJ's.

Terug naar boven