Website voor deelnemers

FAQ

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over deelname aan BIG Challenge / Alpe d'HuZes. Staat je vraag er niet bij? Stel je vraag dan aan de administratie van BIG Challenge via contact.

 

 

Hoe gaat het aanmelden in zijn werk?

Als je in bovenstaande menu klikt op 'aanmelden' wordt het allemaal uitgelegd. Mocht je er niet uit komen, dan zijn wij altijd bereid om je vragen te beantwoorden. Kijk bij contact en stel je vraag via het formulier.

Welke kleding heb je allemaal nodig?

Als je je opgeeft voor Alpe d’HuZes krijg je altijd fiets- en loopkleding. Deze kleding draag je tijdens de dagen in Frankrijk, maar is ook prima om in te trainen. Deelnemers aan BIG Challenge kunnen zelf de bekende BIG Challenge fiets- en loopkleding aanschaffen. Het is niet verplicht maar wel heel leuk om samen in dezelfde kleding te sporten. Traditioneel gaat BIG Challenge tijdens de laatste klim tijdens Alpe d’HuZes als één groot team in de eigen kleding omhoog.

Hoe kom ik in een team?

De meeste deelnemers hebben al een team voordat ze zijn aangemeld. Dat kunnen bedrijventeams zijn, maar er zijn teams van vrienden of uit een bepaald dorp. Bij de opgave kun je aangeven of dat het geval is, of dat je nog geen team hebt. In dat laatste geval word je ingedeeld bij een team dat het beste past. Daarover kun je altijd overleggen. Het is niet nodig maar wel handig om bij een team aan te sluiten dat uit dezelfde regio komt in verband samen trainen en het organiseren van acties.

Hoelang moet je gemiddeld trainen om fit genoeg te zijn?

Dat is moeilijk te zeggen. Sommige deelnemers gaan zes keer de berg op, voor anderen is één of twee keer voldoende. Vanzelfsprekend zijn je basisconditie, de trainingstijd tot het evenement en persoonlijke omstandigheden bepalend hoeveel je moet trainen. Veel teams gaan gezamenlijk trainen, maar sommige deelnemers gaan liever alleen. In ieder geval organiseert BIG Challenge in de maanden voor het evenement een aantal trainingsdagen, ook in de heuvels van Duitsland en België. 

Ik zie er tegenop om € 5000 op te halen. Hoe doen anderen dat?

Iedereen hikt er tegenaan en achteraf valt het eigenlijk altijd mee. Het is fijn als je een groot netwerk hebt, want daarmee zijn bedrijvensponsors te vinden. De grote sponsors komen ook op je wieler- of loopkleding te staan. Maar ook buiten het netwerk is veel geld op te halen. Daarvoor worden de meest uiteenlopende acties georganiseerd. Dat kan als team, maar ook alleen of met een klein clubje kun je geld binnenhalen. Ook is het altijd verstandig een oproep te plaatsen op social media en je privé-netwerk te informeren. Je zult je verbazen hoe positief mensen reageren en je willen helpen! Alle euro’s die je binnenhaalt, worden gestort op je eigen pagina op de site van Alpe d’HuZes.

Hoe kom ik aan bedrijvensponsors?

BIG Challenge beheert een overzicht van bedrijven die bekend zijn in de sector, de zogenoemde sponsorlijst die ook deze website is te vinden. Je teamcaptain krijgt de opdracht om jullie als leden je voorkeuren voor bedrijven aan te geven. Die ga je dan ook zelf benaderen. Het geld dat je ophaalt, komt op je eigen pagina te staan.

Waar kan BIG Challenge mij allemaal mee helpen?

Met van alles. Zo organiseert BIG Challenge trainingen waar je uitleg krijgt over aspecten als voeding en fietstechniek. Er is een PR-commissie die helpt bij alles rondom het organiseren van acties en communicatie. Verder heeft BIG Challenge t-shirts en andere merchandise te verkopen waarvan de opbrengst volledig ten gunste komt van je eigen streefbedrag. In het menublok 'voorbereiden' wordt er meer over uitgelegd. 

Wie regelt het overnachten in Frankrijk?

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de overnachtingen in Frankrijk. Teamcaptains krijgen ruim van tevoren van BIG Challenge suggesties waar het team / teamleden een appartement kunnen reserveren. Voor de saamhorigheid is het natuurlijk het leukste en handigste om bovenop de berg te verblijven, dus in Alpe d'Huez.

Waar kan ik het logo van BIG Challenge of AD6 vinden?

De logo's kun je als zipfile downloaden op de pagina "voorbereiden" onder het kopje "Actieondersteuning".