Website voor deelnemers

Voorbereiden

Je hebt je aangemeld voor BIG Challenge en Alpe d'HuZes. Nu gaat het echt beginnen!

Er moet best wel wat worden geregeld. Je gaat proberen veel geld op te halen en trainen om straks de Franse berg met vertrouwen te kunnen bedwingen. Op deze pagina vind je informatie hoe je je kunt voorbereiden en hoe BIG Challenge daarbij kan helpen. In alle gevallen geldt: voor vragen kun je altijd je teamcaptain benaderen en/of een berichtje sturen naar BIG Challenge! 

Ga hieronder snel naar de blokjes tekst die je wilt inzien:

Actiepagina vullen Uitleen en verkoop promotiematerialen
Actieondersteuning Sportmedisch onderzoek
Wieler en loopkleding                    Activiteiten BIG Challenge

Actiepagina vullen

Na je aanmelding bij BIG Challenge en Alpe d'HuZes kun je een actiepagina vullen op de site van Alpe d'HuZes. Hoe persoonlijker, hoe leuker!

  • Plaats een duidelijk herkenbare foto van jezelf (liefst zonder fietshelm) en de reden waarom jij meedoet. Pas dan kun je iedereen naar je pagina toe sturen om te doneren. De inloggegevens voor je actiepagina heb je zelf bedacht en ooit bij je inschrijving bij Alpe d'HuZes via de mail nogmaals ontvangen.
  • Stel jezelf een streefbedrag ten doel en pas dit ook aan als je in de buurt van je streefbedrag bent. Het standaard streefbedrag voor BIG Challenge is € 5.000 per persoon. Dit motiveert anderen om te doneren en het motiveert jezelf om nog harder te werken om het streefbedrag te halen.
  • Let op: zorg dat je foto bij het uploaden een resolutie van minder dan 100 kB heeft. 
  • ​Vermeld op je actiepagina dat je meedoet met BIG Challenge en de reden daarvan.

Terug naar boven

Actieondersteuning 

Naast flink trainen om die berg in Frankrijk te beklimmen, zien veel deelnemers als een berg op tegen het sponsorbedrag van € 5.000. Hoe krijg ik dat voor elkaar? We kunnen je geruststellen: de meeste BIG Challengers halen meer dan € 5.000 op! Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Om dit bedrag bij elkaar te halen, zul je acties moeten bedenken. Doe dit vooral ook samen met je team. Ga bij elkaar zitten en ga brainstormen. De ideeën ontstaan dan spontaan. En jullie gaan er samen veel plezier aan beleven. Bekijk hier ter inspiratie een overzicht met leuke ideeën van de afgelopen jaren.

Misschien heb je ideeën, maar weet je niet goed hoe je dit moet communiceren of naar buiten moet brengen? Ook hier gaan we je bij helpen! Binnen BIG Challenge is er namelijk een commissie PR en externe communicatie actief. Ieder team krijgt iemand toegewezen vanuit deze commissie. Zij kunnen je helpen met het maken van bijvoorbeeld flyers, posters en persberichten. Of je adviseren over social media of hoe je in de krant komt met je verhaal. Ook benaderen ze jullie voor bijzondere verhalen, om publiciteit te krijgen voor BIG Challenge. Lees in deze brief voor nieuwe deelnemers meer over deze mogelijkheden!

Wil je graag een poster of flyer laten ontwerpen, stuur dan een mailtje met foto en tekst naar: Twan Jacobs: ontwerpservice@bigchallenge.eu

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld voor een uitvaart de speciale BIG Challenge donatieboxen te lenen. Voor meer info bel Twan Jacobs: 0611414574. Ophalen en terugbrengen van de donatieboxen is in Veulen (bij Venray).

Voor deelnemers die ergens een presentatie willen houden is deze powerpointpresentatie beschikbaar.

Knutsel je liever zelf? Dan kun je de BIG Challenge logo's of de AD6 logo's downloaden als zip file. BC logo wit BC Logo zwart Coole shirt logo's AD6 logo's

Terug naar boven

Wieler- en loopkleding

Deelnemers aan BIG Challenge fietsen en lopen het beste in de eigen BIG Challenge-kleding. Het is niet verplicht maar wel geweldig als alle deelnemers in de herkenbare outfits fietsen en lopen! Fietsen of lopen in de BIG Challenge-kleding is altijd leuk; als je zelf gaat trainen, maar zeker ook tijdens gezamenlijke trainingstochten, het voorbereiden op de Alp en de laatste gezamenlijk klim naar boven aan het einde van de Alpe d’HuZes-dag! Overigens is er ook een vrijetijdsjack dat zeer geschikt is voor BIG Challenge vrijwilligers, comfortabel en herkenbaar. De kleding wordt tegen inkoopprijs aangeboden zodat iedereen voor een scherpe prijs kan beschikken over kwalitatief hoogwaardige sportkleding. Deze zijn te bestellen via onze webshop

Onze kleding leverancier voor de BIG Challenge wieler -loop en vrijetijdskleding is 36Cycling. Hun BIG Challenge webshop is het hele jaar geopend. De eerste van elke maand worden alle bestellingen van de maand ervoor naar de fabrikant doorgestuurd. Na ongeveer 4 weken wordt de bestelling bij je thuis afgeleverd. Omdat de kleding alleen op bestelling wordt geproduceerd is het niet mogelijk om producten terug te sturen of te ruilen.

De webshop voor BIG Challenge wieler- en loopkleding vind je hier

Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een kledingset via Alpe d'HuZes. De aflevering hiervan vind plaats tijdens een van de deelnemersbijeenkomsten van Alpe d'HuZes. Het inschrijfgeld is incl. kleding dus er komen geen extra kosten bij. De logo's van de sponsoren van jouw team staan op de achterzijde van de Alpe d'HuZes kleding. Deze kleding draag je op de Alpe d'HuZes dag, met uitzondering van de laatste klim. Dan gaan we vol trots allemaal in onze eigen BIG Challenge kleding omhoog.

Je kunt jouw maat uitzoeken met de maattabel op de website, maar wij zorgen ook bij enkele BIG Challenge bijeenkomsten voor paskleding.

Terug naar boven

 

Uitleen en verkoop promotiematerialen

BIG Challenge ondersteunt je graag bij de organisatie van een sponsoractiviteit.

Er zijn diverse materialen beschikbaar om het evenement leuk mee aan te kleden zoals beachflags, roll up-banners, zeildoek, BIG Challenge-vlaggen en flyers / donatiekaarten. Verder kunnen alle deelnemers de BIG Challenge T-shirts, polo's, petten en andere materialen met de bekende Coole-tekst en logo verkopen. Dankzij sponsoren zijn de items gratis beschikbaar. De opbrengst van een 'Coole verkoop' gaat daardoor volledig naar de eigen actiepagina.

Er zijn drie mogelijkheden.

  • Voor evenementen en grotere acties zijn 8 evenementen sets samengesteld, bestaande uit 2 shirts van elke soort (man, vrouw, kids) maat en logo (Chicks, Cows, Horses, Pigs, Farmers, Boeren dochters en Boerenjongens - Farmers zelfs 3 stuks), mokken, caps en een rugzak. Er zitten ook pas-shirts bij. 

Deze set is ruim voldoende om te verkopen op grote evenementen.

Gebruikers dienen een set te reserveren en zorgen er zelf voor dat spullen opgehaald worden en ook worden teruggebracht op een van de vier ophaalpunten (Dreumel, Markelo, Volkel en Putten). De opbrengst stort je na afloop zelf geheel op de eigen actiepagina. Om een set te lenen moet een bestelformulier worden ingevuld, klik hier om te downloaden.

  • De tweede mogelijkheid is het bestellen van (een beperkt aantal) shirts en andere merchandise voor eigen verkoop. Hiervoor is een formulier beschikbaar, klik hier om te downloaden. Bestellingen worden gratis thuis afgeleverd. Het geld dat je ophaalt stort je zelf op de eigen actiepagina.

Op deze pagina staan foto's van de afzonderlijke artikelen. Deze zijn te downloaden en kun je gebruiken om naar vrienden of familie te sturen om zo je persoonlijke verkoop te bevorderen.

  • Tot slot kan iedereen BIG Challenge t-shirts en andere merchandise in de BIG Challenge-webshop bestellen. Een bestelling wordt thuis afgeleverd voor €5,95. De opbrengst komt dan automatisch in de algemene pot van BIG Challenge, dus niet op de eigen pagina. Hier vind je de webshop van BIG Challenge.

Terug naar boven

Sportmedisch onderzoek

Deelname aan Alpe d’HuZes en Alpe d’HuZus moet veilig en vooral in goede gezondheid gebeuren; het vraagt immers een zware lichamelijke inspanning van je. Voor deelname aan Alpe d’HuZes adviseert de organisatie uitdrukkelijk een sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren.

Een sportmedisch onderzoek kun je bij verschillende instanties aanvragen en wordt in sommige gevallen zelfs vergoed door je zorgverzekeraar. Een dergelijk onderzoek heeft een preventief karakter en is bedoeld om je veilig en verantwoord te laten sporten. Tevens biedt het de mogelijkheid inzicht in je conditie te krijgen en wordt er tijdens het uitgebreide onderzoek een passend, gericht trainingsadvies gegeven.

Terug naar boven

Activiteiten BIG Challenge

In de voorbereiding tot Alpe d'HuZes organiseert BIG Challenge een aantal activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Via de site en teamcaptains worden deelnemers op de hoogte gehouden en gevraagd zich aan te melden.

  • Fietstrainingen. Het is een goede traditie dat in de maanden voor Alpe d’HuZes deelnemers van BIG Challenge samen trainen. Dat is goed om je voor te bereiden op de Alpe, maar ook gezellig en goed voor het teamgevoel. Er zijn routes voor fietsers, wandelaars en hardlopers, allen met vakkundige begeleiding. Er wordt gefietst op verschillende niveaus met verschillende afstanden. 
  • Bijeenkomsten. De lanceringsbijeenkomst is tradtioneel in oktober bij de Universiteit van Wageningen. Daar kunnen geintereseerden kennis maken met BIG Challenge en zich laten informeren over alle facetten van deelname. Later in het jaar organiseert BIG Challenge nog meer deelnemersbijeenkomsten, met name rondom acties.
  • BBQ. Na de koersweek is er een afsluitende barbecue ergens 'in den lande'. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt teruggekeken op het jaar en vaak worden al nieuwe plannen gesmeed voor deelname in het nieuwe seizoen.

Terug naar boven