Website voor deelnemers

Teamcaptains bijgepraat over nieuw seizoen

3 november 2021

 

Medio oktober organiseerde BIG Challenge een overleg met de teamcaptains om bij te praten en vooruit te kijken naar een nieuw seizoen Alpe d’HuZes / BIG Challenge.

Tijdens de bijeenkomst bij Van Beek en Zn in Barneveld passeerden een aantal praktische aspecten, zoals inzicht in deelname van teams en leden en hoe verder met het ophalen van sponsorgelden. Vanuit de teams blijkt behoefte aan een gezamenlijke bijeenkomst om het ‘wij’-gevoel van BIG Challenge te versterken. Een aantal oud-deelnemers vertelden over de unieke waarde van Alpe d’HuZes en BIG Challenge en wat het voor hun betekent.

Gosse Smid, die samen met Marian Claessens en Dore-Mieke Verrijt de avond organiseerde, kijkt zeer tevreden terug op de avond. “Het was goed om elkaar weer te zien en te weten wat er leeft bij de teams.” Natuurlijk baalt iedereen van de afgelastingen van de afgelopen twee seizoenen en blijvende onzekerheid. “Het vuur is momenteel laag en dat snappen we. Maar gelukkig is er nog steeds een sterke drive om in juni naar Frankrijk te gaan. Durf weer te verlangen naar het moment op de berg.”

Aan de teams is gevraagd zich te blijven inzetten voor een maximale geldelijke opbrengst. Bij sommige teams, zeker die hun sponsorgeld dik voor elkaar hebben, is er uitgesproken dat ze er moeite mee hebben om opnieuw aan de bak te gaan. “Dat begrijpen we. Maar tegelijkertijd vragen we commitment aan degenen die aangeven om nog wel nieuwe sponsors te benaderen.”