Website voor deelnemers

Kosten van annuleren appartementen

7 april 2022

Een tegenvaller bij de huur van de appartementen in Frankrijk. We moeten de kosten van annuleren, dat is zo’n € 50 per appartement, in rekening brengen.

We hebben als appartementencommissie de ervaring dat we voorgaande jaren nooit een annuleringsverzekering nodig hadden. Daarom hebben we ook dit jaar geen verzekering afgesloten. De kosten van zo’n verzekering bedragen ongeveer € 50 per appartement en dan zijn annuleringen betrekking hebbende op Corona en oorlog niet gedekt.

Helaas hebben we dit jaar een te groot aantal, al gereserveerde appartementen teruggekregen van diverse teams. Na overleg met de stuurgroep zijn we daarom genoodzaakt om de kosten van de annuleringen per appartement om te slaan en een toeslag van € 50 per appartement in rekening te brengen. Dit bedrag is vergelijkbaar met de kosten van een annuleringsverzekering. Jammer maar helaas. BIG Challenge heeft geen buffer om deze kosten te dragen. Wij vertrouwen op uw begrip en solidariteit.

Als ervan af nu nog meer annuleringen komen, kunnen wij de kosten hiervan als Stichting BIG Challenge niet dragen.

Verder een oproep aan eenieder: Help mee om nog extra appartementen voor verhuur aan te bieden aan wie maar wil. Vragen en aanvragen graag via het mailadres appartementen@bigchallenge.eu.

Als door verhuur van de nu nog beschikbare appartementen alsnog een positief saldo wordt gerealiseerd, zullen we dit omslaan per afgenomen appartement en achteraf restitueren.