Website voor deelnemers

Veelgestelde vragen Appartementen Alpe d’Huez

Hoe regel ik de overnachtingen op Alpe d’Huez?

Kan ik ook in een ander dorp mijn appartement regelen?
Het advies is het skidorp Alpe d’Huez te overnachten. Daar zit alles van Alpe d’HuZes: bijeenkomsten, winkel, eten, feest, finish van de koersdagen, fietsenmaker, oppeppunt, etc. Wil je toch een andere plek, kies dan voor Huez, Bourg d’Oisans, Allemond, Venose, Villard-Recular. Een dorp als Oz en Oisans is mooi, maar uur rijden naar Alpe d’Huez.

Van wanneer tot wanneer moet ik mijn overnachtingen boeken?
Alpe d’HuZes start op zondagavond 28 mei en eindigt vrijdagavond 2 juni. Advies is om een appartement of hotel van zondag tot en met zaterdag te boeken, 6 overnachtingen.
Let op: Eerste en Tweede Pinksterdag, 28 en 29 mei, zijn in Frankrijk feestdagen. Sommige restaurants en hotelrecepties zijn vanwege deze feestdagen gesloten. Informeer daarom goed wanneer en waar je de sleutel kunt halen op deze dagen.

Wat voor appartementen zijn het over het algemeen?
Het zijn voornamelijk kleine appartementen met alle basisvoorzieningen.
Voorbeeld een vierpersoons kamer bevat 1 slaapkamer met stapelbed of dubbelbed, twee bedbanken in de woonkamer, 1 badkamer. Een zevenpersoonsappartement bevat 2 aparte slaapkamers, 3 bedbanken in de woonkamer, 2 badkamers.

Wat kost een doorsnee appartement?
Afhankelijk van de grootte van het appartement: 500 tot 1500 euro voor 6 dagen.

Waar moet ik op letten bij boeken?

  • Hoeveel borg je moet betalen voor een appartement.  Voor het betalen van een borg heb je een creditcard nodig.
  • Beddengoed en handdoeken, inbegrepen of niet.
  • Parkeerplaats.

Hoe groot is het dorp Alpe d’Huez?
Over het algemeen zijn de afstanden in het dorp kort en prima te belopen. Supermarkt, Palais des Sport, liften (op de koersdag), restaurants enz.
Het startplein van Alpe d’HuZes op de koersdagen ligt bij Bourg d’Oisans, onder aan de berg. Vanaf Alpe d’Huez is dat een half uur met de auto.

Waar is de finish tijdens de koersdagen?
De finish ligt voor het Palais des Sports (dit is het hart van het evenement Alpe d’HuZes). Op loopafstand zitten veel appartementencomplexen.

Waar is het oppeppunt van BIG Challenge tijdens de koersdagen?
Deze staat aan Avenue des Jeux, dichtbij appartementencomplexen zoals L’Ours Blanc.

Het lukt helaas niet om mijn hele team in één appartementencomplex onder te brengen. Zijn er ontmoetingsplekken?
Zeker. In Palais des Sport kun je voor een prikkie gezamenlijk koffie drinken, ontbijten, lunchen en avondeten. Verder zijn er diverse restaurants, cafés en danstenten waar je kunt samenkomen.