Website voor deelnemers

Bike 2 Fight van Middelbeers naar Alpe d'Huez etappe 8

29 mei 2023

Dag 8 Aix-le-Bain-Argentine

 

De etappes worden korter maar daarom niet makkelijker! 😉 Van al het klimmen beginnen de beentjes het te voelen(Of was het van de wijn, bier en schrobbelér) van de avond ervoor? 🤔

Om stipt 9 uur werden we opgewacht door Johan, een oude klasgenoot van mij die al 20 jaar in Frankrijk woont. 42 jaar geleden zaten we samen in de eerste klas van de basisschool hij was mijn allereerste vriendje! Ja ik was er vroeg bij! 🤣8 jaar oud en we wisten het zeker, wij zouden samen trouwen! Het liep allemaal anders... ! Gisteren tijdens de beklimming van de Mont Revard gezellig bij gekletst.

Ik probeerde nog indruk te maken, kon hem op zijn snelle racemonster net bij houden maar om dan ook nog te kletsen tijdens het klimmen....... Toen mijn tong inmiddels tussen mijn spaken zat hebben we maar afscheid genomen.😉

Met onze andere gastrijder van, vandaag Gijs ging het ook goed. Op zijn dikke banden hield hij het peloton goed bij! Het was genieten met een grote letter G(ijs)

Bij onze eerste stop kregen we voor de eerste keer deze reis de zegen van boven! Een heerlijk verfrissende bui, die de temperatuur lekker liet zakken. Al schuilend de kalfjes van de plaatselijke koeien boer op de gevoelige plaat vastgelegd.

Met een 30-tal paragliders zwevend boven ons weer op de fiets voor de 2e etappe van vandaag, pittige klimmetjes tussen hoge rotswanden en uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Geweldige afdalingen met onze handen dichtbij de remmen!

Bij het volgende foto moment bleken zowaar onze telefoons bijna te ontploffen. Onze Boeren toeren tocht had het landelijke nieuws gehaald. Na kort overleg hebben we afgesproken dat we elkaar zouden waarschuwen als iemand van ons door al die media-aandacht naast zijn fiets gaat lopen.

Aangekomen bij ons prachtige verblijf  voor de nacht een heerlijke frisse duik in het zwembad.

Nadat Chantal en ik het team getrakteerd hebben op een demonstratie van de Indische waterlelies(de Efteling zal wel bellen als ze de beelden zien) hebben we heerlijk gesmuld van het 4 gangen diner van onze chef-kok 2 pitter Luuk en zijn sous-chefs Gijs en Willem.

Op naar dag 9!!

Reacties

XpdPrYBiQvOqtLcD18 november 2023
CdZnobJVh
ZFHKCplRWdUg18 november 2023
QigyZUYnVRrauvP
iaqMfQpNoURz3 november 2023
gkaRbAor
DKTgkVUXYqrJb3 november 2023
fVMdFmHDXSpB

Laat een reactie achter