Website voor deelnemers

BIG Challenge op Alpe d'HuZes - zessendag

2 juni 2023

Vanmorgen in alle vroegte zijn de fietsers afgedaald naar het startplein in Bourg d'Oisans. Na het startschot kon de beklimming beginnen. Ondertussen werd het entertainmentpunt gereed gemaakt om de deelnemers te ondersteunen met muziek, hapjes en een hoop gezelligheid. Ook het oppeppunt wordt gereed gemaakt voor de eerste BIG Challenge deelnemers die na de finish bij dit punt een rustmoment kunnen pakken met hapjes en drankjes.

Wat hebben de BIG Challenge deelnemers toch een geluk met het oppeppunt. Ze kunnen hier in alle rust herstellen van hun klim, worden op hun wenken bediend met lekkere hartige hapjes, koffie, thee of fris. de fietsen kunnen buiten worden gestald en worden bewaakt, er worden pannenkoeken gebakken, er word vlaai, koek en snoep uitgedeeld. De natte kleding kan te drogen worden gehangen, er staan banken, luie stoelen en er is zelfs een kachel, mocht het nodig zijn. Fantastisch hoe de commissie oppeppunt dit alles geregeld heeft.

Ondertussen is het groot feest bij het entertainmentpunt. Twee presentatoren schreeuwen de deelnemers omhoog en zorgen met opzwepende muziek dat de deelnemers én de supporters er een geweldig feest van maken. De nodige Hermannetjes worden uitgedeeld en er worden gezonde hapjes uitgedeeld. De eieren, komkommers, tomaten en pannenkoekjes worden ter plekke in stukjes gesneden en uitgedeeld door diverse vrijwilligers. Ook een groot compliment voor de organisatie van het entertainment punt. Bovendien zijn alle producten geponsord, want zonder onze sponsoren zijn we nergens!

Om kwart over vijf beginnen een groot aantal BIG Challengers aan de saamhorigheidsklim. Bij het entertainmentpunt sluiten er nog een aantal aan en boven bij l'ours Blanc sluit de rest aan. Twee wandelaars van team Foodvalley dragen de cheque met het voorlopige bedrag van BIG Challenge, daarachter volgt de rest van het team en daarna alle BIG Challenge deelnemers. Wat een fantastisch gezicht. Als de eersten de finisch passeren sluiten de laatse BIG Challengers aan in de finishstraat. Een hele straat vol met BIG Challengers, deelnemers uit de Agri en food sector. Wat een geweldig plaatje en wat een geweldige promotie van deze sector. Aansluitend wordt het eindbedrag bekent gemaakt. Meer dan zeventien miljoen euro! wat een ongelofelijk bedrag. Zelfs meer nog dan vorig jaar na twee Corona jaren. 

Hierna gaat iedereen snel douchen en wat eten, want de afsluitende bijeenkomst van BIG Challenge in de grote zaal van Palais Des Sports gaat om 9 uur beginnen. Na een inleidend praatje wordt er een compilatie van de hele week gestart, wat enthousiast en vol bewondering wordt ontvangen. Hierna worden de dragers van het finishbord gevraagd naar hun ervaringen en achtereenvolgens spreken nog de voorzitter van Alpe d'HuZes en een deelnemer van De Heus, het team dat ontstaan is door Herman Houweling, oprichter van BIG Challenge en toen werkzaam bij De Heus. Ook Maarten Peters was uiteraard weer aanwezig bij "zijn BIG Challenge familie" en zong het Alpe d'HuZes lied en Dichter bij de hemel kom ik niet. Na het laatste woord van onze "vrijwilliger in de rol als voorzitter" Harold werd de bijeenkomst afgesloten met ons eigen BIG Challenge lied. Het was een mooie bijeenkomst en goed geregeld door de stuurgroep van BIG Challenge, Zoals de hele week goed georganiseerd was. Dit alles was nooit gelukt zonder al onze vrijwilligers, commissieleden, deelnemers en zeker onze Sponsoren. Heel heel hartelijk dank allemaal! Degene die vandaag nog niet naar huis zijn gereden vieren vanavond nog het grote afluitende feest mee en morgen zal de berg weer nagenoeg leeg zijn.

   

Aanmelden voor 2024 is overigens al weer mogelijk. kijk op onze website www.bigchallenge.eu en geef jezelf een cadeau voor het leven. Tot volgend jaar!

Reacties

BHADnsyGvObLW3 november 2023
aWfqNYEmPli
pSLosHtFTarNx3 november 2023
aoWRqPleKbFyu
ErickMuh6 juni 2023
12345
Han Beljaars3 juni 2023
Ik was dit jaar voor de eerste keer aanwezig op de alp. Ondanks het vele leed dat de aanleiding is voor dit alles, overal vriendelijke en positieve mensen. Daarbij vele hard werkende mensen die dit alles mogelijk maken. Een ongelofelijke en waardevolle ervaring.

Laat een reactie achter