Website voor deelnemers

Kom jij BIG Challenge helpen?

23 februari 2024

BIG Challenge draait op vrijwilligers! Gelukkig zijn er elk jaar veel mensen die zich aanbieden om voor en achter de schermen een handje mee te helpen. Ook dit seizoen is het team vrijwilligerscoördinatie op zoek naar ondersteuning.

Verkoop T-shirts
BIG Challenge heeft direct naast de AD6 winkel in het Palais des Sport een eigen plek om 'Coole' shirts te verkopen. Dit levert elk jaar nog een mooie bijdrage op!

Opbouwen winkel: maandag 09.00 - 10.00 uur.
Bemannen winkel met 3 personen per shift van 3 uur van maandag t/m vrijdag. Hier kunnen we dus nog voldoende vrijwilligers gebruiken!

Oppeppunt
Oppeppunt en fietsenstalling opbouwen op woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.
Oppeppunt bemannen op woensdag tijdens Alpe d'HuZus 12.30 - 15.30 uur.
Oppeppunt bemannen op donderdag tijdens Alpe d'HuZes, werkzaamheden zijn fietsen aannemen, pannenkoeken bakken, bouillon maken, uitserveren eten en drank, etc. Shifts van 2 uur. 1e shift op donderdag 05.00 - 07.00 uur!

Mochten je in het bezit zijn van een EHBO of BHV certificaat, dan mag je dit vermelden bij je aanmelding. We proberen namelijk tijdens elke shift 1 persoon als medisch ondersteuning in te plannen.

Entertainmentpunt:
Tussen bocht 3 en 4 heeft BIG Challenge een super gezellig entertainmentpunt om alle deelnemers te voorzien van sponzen, water, gepelde eieren, komkommer en een duwtje in de rug.
Het is een leuke klus, direct aan het parcours!

Entertainmentpunt opbouwen op woensdagochtend van 09.00 - 11.30 uur.
Entertainmentpunt bemannen op woensdagochtend van 11.30 - 17.00 uur
Entertainmentpunt opbouwen én bemannen op donderdag vanaf 05.00 uur, shifts van 3 uur.

Vlaggen in bocht 12:
BIG Challenge heeft al een aantal jaren bocht 12 'geadopteerd' tijdens de koersdag (donderdag).
Je moet als vlagger zorgen voor de veiligheid van het dalende en klimmende verkeer op de berg.
Shifts van 4 uur met 2 personen. Vanaf 04.00 uur. Bijzonder mooie klus op het parcours.
Je wordt er met een speciale pendelauto van de organisatie naar toe gebracht en opgehaald.

Opruimen na het slotfeest op vrijdag;
Het is een mooie traditie geworden dat Big Challenge met een grote club mensen helpt opruimen na afloop van het slotfeest op de vrijdagavond.

Chauffeurs en auto's:
Op woensdag en donderdag zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om chauffeur te zijn om bezoekers te vervoeren tussen het oppeppunt en het entertainment punt en deelnemers van het oppeppunt naar de lift. 


In Frankrijk hebben we als commissie vrijwilligerscoördinatie vanaf de zondagavond dagelijks een inloopuurtje bij de receptie van L'ours Blanc om familie en vrienden die zijn meegereisd, alsnog voor leuke taken in te delen of vragen over het vrijwilligerswerk te beantwoorden. 

Op  maandagavond geven we in de filmzaal van Palais des Sport een algemene informatieavond over vrijwilligerswerk Big Challenge.