Website voor deelnemers

Bike 2 Fight van Middelbeers naar Alpe d'Huez etappe 6

27 mei 2023

Etappe 6 Quingey  -  Saint-Claude 🇨🇵🌞✅️

 

We hadden vandaag écht het geluk aan onze kont hangen! We hadden lekker uitgeslapen … pardon (dat is sorry in het frans) … we hàdden uit kunnen slapen. De mevrouw van het ontbijt had zich namelijk verslapen waardoor we pas tegen 8 uur aan het ontbijt zaten ipv 7 uur. Het geluk was dat we nog wel een heeeerlijk ontbijt kregen en niet met een lege maag de fiets op hoefden. Na een happy birthday serenade voor Rian van Corne en de opwarm-rek-en-strek-oefeningen konden we vertrekken. Merde (dat is frans voor potverdorie) …toch niet. De reservefiets die Iveke vandaag ging gebruiken had verkeerde pedalen, of Iveke verkeerde schoenen…bien (afijn)…nadat we de pedalen gewisseld hadden konden we vertrekken. Een geluk dat we een reserve fiets meehadden anders had Iveke in de camper plaats moeten nemen. 

De route van vandaag was prachtig. De boeren waren weer lekker aan het hooien voelde mijn rechteroog en ook de spuiter tegen druifluis reed al rond met zijn tankje biologisch sproeimiddel. Vino vino waar blijft de wijn (Imca Marina)

Af en toe kregen we al zicht op mooie rotswanden maar het joeg ons nog geen schrik in de broek. We koersten relaxed door prachtige Franse dorpjes en hadden zelfs even tijd om te shoppen op de markt in Arbois. Iveke is geslaagd voor een bijpassend sjaaltje en een nieuw matras en Luuk was helemaal blij met zijn platte worst aux noix (frans voor ‘mee nutjes’). Als dat geen geluk is! Na de koffie met (alweer) gebak, lekkere aardbeien en sinaasappels legden we aan voor deel 2 van de route.

De klimmen zijn nu behoorlijk langer en pittiger, maar gelukkig hadden we een goede playlist waardoor le moral (frans voor het moraal) er goed in bleef. River deep Mountain high, Gute morgen Sonneschein, Tu es Foutu, Take a look around, I’m on fire, Jimmy en zo kon ieder zijn verzoekplaatje aanvragen bij dj Ingrid.

Afwisselend reden we tussen hoge rotswanden, landerijen en wijnvelden door. Het applaus van de klaproosjes heeft plaatsgemaakt voor serenades van de krekels en zo rijden we verder Frankrijk in en het ruigere Jura gebied binnen. Toen de pijn aan de derrière (frans voor kont) behoorlijk aanwezig was, waren daar ineens onze redders in nood met een heerlijke lunch. Wat een geluk! Ze hadden een prachtig plekje uitgezocht zodat we even in alle rust bij konden tanken en konden genieten van een stokbroodje verse saumon (zalm) en/of vieux fromage (oude kaas) terwijl de vogeltjes er lustig op los tjilpten. De rust werd echter heul ruw verstoord door Bernadette en Elizabeth die met volle gas de parkeerplaats op kwamen rijden, terwijl Elizabeth uit het raam krijste als een valse kraai ‘hebben jullie Hollandse pindakaas’? Elizabeth, een nederlandse rijpere dame op roze crocs, stapte uit en stoof op ons af en begon een hele tirade (frans voor tirade). Waarom we geen Franse dingen op tafel hadden staan en of we allemaal ‘staal’ heette (gezien de reijrink pakjes) en of we met z’n 9en in de camper sliepen (ze haalde even adem) en of we de camper wilde verkopen en dat ze de banden lek ging prikken van de fietsen en waar haar vriendin Bernadette gebleven was want die zag ze niet meer. Wij snapten wel dat die m gesmeerd was…tuuterdetuut… Elizabeth haalde weer even adem en zei als jullie vinden dat ik te veel praat moet je het zeggen hè…en of we de pindakaas wilde verkopen. Na een kwartier kwam Bernadette weer aanlopen en verloste zij ons van de lawaaipapagaai. Alweer geluk dus! Hop weer op de fiets en … merde … Iveke een lekke band!

Zou Elizabeth dan echt een band lek geprikt hebben??? Gelukkig hadden we de band snel gemaakt en konden we aanleggen voor het laatste stuk naar ons hotel. Dit ging door mooie stukken bos en over hobbelige paden. We kwamen steeds hoger volgens Corne omdat het kouder werd en omdat het gras korter werd. Ik voelde het vooral aan mijn bovenbenen maar allez (frans voor voor uit maar) na de klim hadden we een prachtige afdaling en reden zo Saint-Claude in waar de eigenaar van het hotel ons al op stond te wachten. We konden de fietsen meteen de garage in rijden waar Barbie en Ken vannacht de wacht houden. Na een lekkere pint en een verfrissende douche, een voedzame maaltijd (mwah) en hopelijk een rustige nacht gaan we ons opmaken voor de Koninginnerit van morgen naar Aix-les-bains.

Quel bonheur (wat een geluk)

Bonne nuit et beaux rêves! (Weltrusten en slaap lekker) 😴🥰

Reacties

Laat een reactie achter